Duurzaamheid

Duurzame verpakkingen

Jaarlijks worden er meer dan 87 miljard pakketten over de hele wereld verzonden. Helaas lijdt het milieu onder de kosten van gemak. Daarom hebben we gezworen deze impact te verminderen en te werken aan een duurzame toekomst.

Om het terug te brengen naar de basis, hebben we duurzame verpakkingen geïntegreerd in alle activiteiten, inclusief biologisch afbreekbare hangers, recyclebare draagtassen en posttassen gemaakt van gerecycled plastic.

In ons streven om het milieu te beschermen, hebben we de overstap gemaakt naar FSC-gecertificeerd® briefpapier, waaronder onze geschenkdozen, luxe tassen, bedankbriefjes en kaarten.

Dit betekent dat je van onze winkels tot aan je voordeur erop kunt vertrouwen dat je je goodies in een milieuvriendelijke verpakking ontvangt.

 

Textieloplossingen

Luxe lingerie mag de aarde niet kosten.

Van ontwerp tot ontwikkeling en tot in uw intieme lade, elk element is zorgvuldig overwogen om verspilling en milieu-impact te minimaliseren.

We concentreren ons op de fijnere details en implementeren van begin tot eind een bewuste productie en ontwerp. Dit omvat het gebruik van geavanceerde digitale technologie in plaats van fysieke lay-outs, dus er is geen verspilde stof bij het ontwerpen met vallen en opstaan.

Bovendien hebben we ontwerpmethoden van rand tot rand toegepast waarbij alle delen van stoffen panelen en kant worden gebruikt, zodat er niets op de vloer van de snijruimte achterblijft. Elk garen en schelp kan worden gerecycled in andere stukken van de collectie of worden bewaard voor een toekomstig ontwerp.

Nieuwe textieltechnologie heeft ons ook in staat gesteld om digitaal printen te integreren in tegenstelling tot traditionele methoden. Bij het digitaal printen van stoffen wordt doorgaans 90% minder inkt gebruikt dan bij standaard zeefdruk, zonder dat er agressieve chemicaliën nodig zijn! Door de noodzaak van overmatig wassen en waterbehandelingen te elimineren, bespaart deze technologie meer dan 40 miljard liter water per jaar.

Onze volgende uitdaging is het gebruik van duurzamere stoffen gemaakt van gerecycled materiaal. Dit proces is begonnen met ons assortiment opvallende badmode dat is gemaakt met Italiaanse ECOwave-stoffen. Deze speciaal samengestelde stoffen zijn gemaakt van door de oceaan gerecyclede materialen en post-consumer plastics, teruggewonnen uit de Middellandse Zee.

Hoewel dit slechts het begin is van onze duurzame reis, heeft Madame Jouet een diepgeworteld ethos van kwaliteit boven kwantiteit. Wij geloven in het creëren van producten die de tand des tijds doorstaan ​​en je de mogelijkheid geven om ze keer op keer te dragen.

 

Ethische productie

We werken samen met fabrikanten die onze waarden van ethiek, kwaliteit en duurzaamheid hoog houden. We zorgen er onvermurwbaar voor dat al onze productiepartners ethisch compliant zijn binnen alle operaties, volgens internationaal erkende normen voor:

Eerlijke werkgelegenheid
Veilige en comfortabele werkomstandigheden
Boven minimum en mediaan loon
Arbeidsrechten & HR-management
Standaard werkuren (40 uur per week)
Strikt geen kinderarbeid
Terwijl ze zich houden aan deze ethische praktijken, werken onze partners er ook aan om hun bedrijven milieubewuster te maken. Als trots voorbeeld gebruikt onze Italiaanse kantfabrikant gerecyclede materialen om GRS-gecertificeerde 'Green Label'-stoffen te produceren, terwijl onze borduurfabrikant in Zwitserland afvalwaterbeheersystemen gebruikt om ervoor te zorgen dat waterwegen schoon blijven.

Naast deze waarden en normen worden onze fabrikanten steekproefsgewijs gecontroleerd en zijn ze Oeko-Tex gecertificeerd.

 

Koolstofuitstoot verminderen

Het is geen geheim dat de mode-industrie wijd en zijd verantwoordelijk is voor de verhoogde CO2-uitstoot en afval op de stortplaats. Om hier verandering in te brengen, hebben we schonere transportwegen, CO2-compensaties en zeevracht versus luchtvracht aangenomen.

Dagelijkse operaties

Op kantoor categoriseren we al het afval in de juiste bakken en recyclen we waar mogelijk. Het kantoor maakt gebruik van een papierrecyclingservice om ervoor te zorgen dat papierafval niet op de vuilstort terechtkomt en rechtstreeks wordt hergebruikt via een recyclingfabriek. We moedigen ook het gebruik van digitale bronnen aan om een ​​100% papiervrije omgeving te worden.

Alle zepen en wasmiddelen zijn van het Thank You.™ merk, wat helpt bij het verstrekken van veilig water en toiletten aan mensen in nood.